Afbeelding
2014

Jaarbeeld van Bussum: december

Algemeen

BUSSUM - Na lang overleg wordt de knoop doorgehakt: Bussumse supermarkten en andere grote zaken mogen volgend jaar elke zondag open. Dat maakt de gemeenteraad deze maand bekend. 

Er werd al veel langer gesproken over het doorvoeren van een wekelijkse koopzondag. Daar was veel draagvlak voor, maar er waren eveneens tegenstanders. Meerdere buurtbewoners rond de supermarkten aan de Koekoeklaan en de Laarderweg vrezen dat hun rust ook op zondag wordt verstoord. Mede vanwege de bezwaren besloot de gemeenteraad eerst met een proef te starten. Daarna wordt gekeken hoe het verder moet. 

Meer horeca centrum Bussum mag
De Raad van State stelt deze maand dat er meer 'lichte horeca', zoals lunchrooms en terrassen, naar het centrum van Bussum mag komenDe gemeente had al langer het plan om meer horeca toe te staan. Dat moet het centrum van Bussum levendiger maken. Enkele horecaondernemers stapten echter naar de rechter om het plan tegen te houden. Ze vreesden te veel horeca en daarmee veel concurrenten. De Raad van State veegde de bezwaren deze week van tafel. Volgens de raad heeft de gemeente de behoefte aan meer horeca aangetoond. 

Gemeentehuis Bussum wordt gemeentehuis Gooise Meren
Het gemeentehuis van Bussum moet het gemeentehuis gaan worden van de te vormen gemeente Gooise Meren. Met dat voorstel gaan de raadsleden van Bussum, Naarden en Muiden deze maand akkoord. De keuze om van het gemeentehuis van Bussum gebruik te gaan maken komt na een onderzoek naar meerdere keuzes. Er werd gekeken of er een ander complex gebouwd kon worden, of er een pand gehuurd kon worden of dat een bestaand gemeentehuis gebruikt zou worden. Dat laatste bleek verreweg het goedkoopst. Het gemeentehuis van Bussum moet wel verbouwd worden. Raadsleden vragen wel om een betere onderbouwing van de keuze

Ramkraak aan de Nassaulaan
Weer een ramkraak aan de NassaulaanMet een auto hebben daders een van de ramen van de Apple-zaak iCentre kapot gereden. De daders konden meerdere goederen meenemen. De ramkraak zorgde voor een grote ravage. Voor de zaak lagen veel glasscherven. Na de kraak sloegen de daders op de vlucht. Toegesnelde agenten hebben ze nog kunnen achtervolgen, maar tevergeefs.

Burgemeester heeft zorgen om sfeer raad
De burgemeester maakt bekend grote zorgen te hebben om de sfeer rond de gemeenteraad. Nadat afgelopen maart de raadsleden werden gekozen, werd er al veel geschoven. Enkele raadsleden stapten op en besloten als eenmansfractie verder te gaan. Daarnaast waren er met regelmaat harde woorden te horen. "Er bestaan spanningen tussen raadsleden en fracties en dat kan iedereen zien en voelen", vertelt de burgemeester. De burgemeester spreekt de gemeenteraad streng toe.

Uit de krant