Afbeelding
2014

Jaarbeeld van Bussum: november

Algemeen

BUSSUM - De plannen voor koopzondagen elke zondag worden steeds meer vorm gegeven. Veel Bussumers gaan graag op zondag naar de supermarkt, maar er bestaat ook weerstand tegen de plannen. 

Buurtbewoners van de Koekoeklaan hebben bezwaar tegen het openen van de supermarkt aan hun straat. Volgens de buurtbewoners zorgt het openen van de supermarkt op zondag tot een verslechtering van de leefbaarheid van de buurt. Ze stappen naar de gemeenteraad om hun bezwaren aan te kaarten. 

COA laat oog vallen op Kolonel Palmkazerne
Weer wordt er gesproken over het opvangen van asielzoekers op de Kolonel Palmkazerne. 
Er bestaat toch een kans dat op de Kolonel Palmkazerne asielzoekers geherbergd gaan worden. Het COA, dat de opvang regelt, komt naar de Bussumse kazerne voor een rondgang langs de panden. Er komt echter geen verzoek om de kazerne klaar te maken voor de opvang. 

Geldautomaat verwoest na plofkraak
Een plofkraak op station Naarden-Bussum. Een geldautomaat wordt helemaal verwoestDe daders zouden een geldbedrag hebben meegenomen en vluchtten vervolgens op een scooter. De hele ochtend werd er sporenonderzoek gedaan, waarvoor de stationshal moest worden afgesloten. Vanwege de plofkraak stopten er de hele ochtend geen treinen op station Naarden-Bussum.

Noodkreet van BFC om veldentekort
BFC heeft steeds meer problemen door een gebrek aan goede velden op het sportpark aan de Meerweg. De voetbalclub slaakt deze maand een noodkreet en stelt dat het laatste natuurgrasveld op het sportpark een kunstgrasveld zou moeten worden om de druk van de ketel te halen. Het sportpark aan de Meerweg valt onder het beheer van de gemeente. BFC heeft de gemeente aangeschreven en gevraagd om de zaak onder de loep te nemen.

Weghalen sporen moet spoor verbeteren
Er wordt gewerkt aan een plan om sporen weg te halen. Het weghalen van sporen moet er de komende jaren voor zorgen dat het spoor rond Naarden-Bussum wordt verbeterd. Dat plan hebben de gemeenten Naarden, Bussum en spoorbeheerder ProRail. Er worden plannen gemaakt om het aantal sporen rond Naarden-Bussum terug te brengen naar twee. Er gaat met Naarden en Bussum overlegd worden om ook de overwegen korter te maken. Bussum verwacht nog voor volgend jaar meer te weten over de plannen. 

Uit de krant