Afbeelding
2014

Jaarbeeld van Bussum: oktober

Algemeen

BUSSUM - Veel Bussumers moeten er lang aan wennen en er was nog veel geharrewar over, maar het wordt Gooise Meren. Deze maand wordt de naam voor de te vormen gemeente van Bussum, Naarden en Muiden bekend. 

Al snel nadat een maand eerder de voorkeurnamen voor de gemeente bekend werden, werden een paar harde noten gekraakt over de namen. Konden we nou echt geen betere naam bedenken? Veel raadsleden bleken geen fan van Gooise Meren, maar er werd gekozen voor de 'meest neutrale naam'. 

Straf voor de Koperen Kraan
Een strafmaatregel voor café De Koperen Kraan aan de Herenstraat. De zaak moet twee dagen eerder de deuren op slot doen. De maatregel wordt genomen omdat een paar maanden eerder bleek dat een grote groep jongeren onder de 18 jaar gewoon alcohol kon bestellen. 

Legerevenement stopt ermee
Het was een kwart eeuw lang elk jaar weer een feestje: legerevenement Bussum Bridgehead. Afgelopen jaar werd het evenement voor de laatste keer gehouden, men stopt ermee. Dat de mensen achter Bussum Bridgehead er mee stoppen heeft meerdere oorzaken. Het ontbreekt vooral aan meer medewerkers, waardoor het opzetten van het evenement steeds meer kracht kost. Daarnaast bestaat er een grote kans dat het evenement volgend jaar geen plek meer heeft op Crailo. De zoektocht naar een andere, zelfde soort locatie heeft geen vruchten afgeworpen. Het bestuur heeft daarop de knoop doorgehakt en besloten ermee te stoppen. 

Kolonel Palmkazerne: wel of geen opvang?
Door heel Nederland worden plaatsen gezocht om de extra stroom van asielzoekers op te vangen. Voor Bussum wordt al snel de Kolonel Palmkazerne als opvangplek genoemd, maar het plan wordt amper concreet. De gemeente Bussum wacht af, er komt geen verzoek. Nog dezelfde week stelt Noord-Holland dat er eerst heel wat zou moeten gebeuren op de kazerne om er mensen op te kunnen vangen. De kazerne heeft een slechte staat van onderhoud

Buurt vraag om maatregelen spoor
Bewoners van de buurt rond de Generaal de la Reijlaan hebben nog steeds grote zorgen over de spoorwegovergang aan de straat. De bewoners vragen de gemeente Bussum deze maand met klem om snel met maatregelen te komen om het gevaar van de spoorwegovergang te beperken. De problemen met de spoorwegovergang spelen al veel langer. Doordat het spoor vaak afgesloten wordt, loopt het verkeer vaak vast. Als de spoorbomen daarna weer opengaan moeten vrachtwagens, auto's, fietsers en voetgangers allemaal snel oversteken. Dat zorgt voor veel gevaar.

Fout: gemeente brengt weduwe bloemetje
Door een foutje brengt locoburgemeester Van den Berg een bezoek aan een weduwe voor haar 60-jarige huwelijk. De man van de vrouw bleek al langer overleden. De locoburgemeester zou langskomen om het echtpaar gelukwensen over te brengen. Volgens gegevens van de gemeente zou de man nog leven en was het stel nog getrouwd. De vrouw heeft van de gemeente een bloemetje gekregen. Locoburgemeester Van den Berg heeft ook een praatje met de vrouw gemaakt.

Uit de krant