Afbeelding
2014

Jaarbeeld van Bussum: september

Algemeen

BUSSUM - Stap voor stap wordt het samengaan van Bussum met Naarden en Muiden steeds concreter. De gemeenten moeten over net wat meer dan een jaar één gemeente vormen. Deze maand wordt een eerste voorstel daartoe goedgekeurd

Het samengaan van de gemeenten wordt steeds meer vorm gegeven. Maar hoe gaat de gemeente straks heten. Na lang beraad worden een paar voorkeurnamen bekend. Gooise Meren, Naardingerland of gewoonweg Naarden-Bussum: een van deze namen moet de naam van de te vormen gemeente van Naarden, Bussum en Muiden worden. De namen leveren veel vraagtekens op: was er nou echt geen betere naam?

Relletje rond Hart voor Bussum
Weer een relletje rond de gemeenteraad. John Krabbendam neemt afstand van Hart voor Bussum en gaat zelf verder. Het vertrek van Krabbendam zorgt voor wat rumoer. Eerst melden Krabbendam en Hart voor Bussum dat Krabbendam zelf besloten heeft op te stappen. Nog geen dag later stelt Hart voor Bussum het toch anders: Krabbendam werd weggestuurd. Wat moeten we voor waar aannemen en wat gebeurde er nou echt? Daarover wordt door alle betrokkenen over gezwegen.

Derde ster voor Bussum 
Bussum ontvangt een derde KVO-ster. Bussum had al twee sterren en heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om ook een derde ster te mogen ontvangen. Met de sterren wordt erkend dat het dorpshart van Bussum er goed voor staat op vele punten. 

Afslaande vrachtwagen schept fietser 
Een vrachtwagen schept een jonge fietser op de Vlietlaan. Het slachtoffertje raakte gewond aan haar voet en moest met spoed met de ambulance mee. De chauffeur sloeg af en zag het slachtoffer over het hoofd, waardoor ze geraakt werd. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. 

Drukke dagen voor Bussum Cultureel
Een hoop bezoekers. Bussum Cultureel mocht weer een succes genoemd worden. Het hele weekend was er van alles te doen.

Uit de krant