Afbeelding
2014

Jaarbeeld van Bussum: augustus

Algemeen

BUSSUM - Een maand na de ramp worden de omgekomen Naarder zusjes begraven. Honderden Naarders en Bussumers komen naar de Koepelkerk voor een laatste eer aan de zusjes. 

Nabestaanden en honderden andere belangstellenden nemen afscheid van de Naardense zusjes Sophie, Fleur en Bente. De Koepelkerk, waar de zusjes werden herdacht, stroomt vol met mensen. Er werden meerdere toespraken gehouden. De vader van de zusjes sprak, maar ook andere bekenden namen het woord. Rapper Diggy Dex en de Bussumse zangeres Julia van der Toorn brachten samen en apart van elkaar enkele nummers ten gehore. Er werd veel gezongen en zelfs gedanst. Na afloop werden de kisten van de zusjes op een koets gezet, waarna een lange rouwstoet naar de begraafplaats volgde. 

Bussumer (49) neergestoken aan Kapelstraat
Een Bussumer (49) loopt forse steekwonden op na een steekpartij aan de Kapelstraat. Het slachtoffer werd zwaargewond afgevoerd met de ambulance. Het voorval gebeurde 's nachts. Het slachtoffer werd op straat neergestoken door een andere Bussumer (38). Waarom de man dat deed, wordt nog onderzocht. Vlak na het voorval konden twee bekenden van het slachtoffer de dader overmeesteren en vasthouden tot agenten kwamen. Deze hebben de man aangehouden en meegenomen naar het bureau. Later bleek dat het voorval voor het slachtoffer fataal had kunnen aflopen

Bussumers zoeken naar orgaandonor
De bekende Bussumse schoenmaker Ronald de Weert (52) zoekt een orgaandonor. Met een oproep wordt deze maand aandacht gevraagd voor de zoektocht. Het leven van de schoenmaker staat dan al een paar dagen op z'n kop. Waar de Bussumer enkele jaren geleden nog een druk baasje was en van alles deed, van hard werken tot lekker bewegen, heeft De Weert nu na een paar traptreden al het gevoel een marathon te hebben gelopen. De reden: zijn nier werkt nog maar voor een kwart. Een donororgaan zou de Bussumer kunnen helpen, maar dé donor moet dan nog opstaan.

Uit de krant