Afbeelding
2014

Jaarbeeld van Bussum: juni

Algemeen

BUSSUM - Een hoogtepunt deze maand op de perrons van Naarden-Bussum. Na jaren vechten tegen lekkage en andere tegenslagen was het zover: de liften werden geopend

Waar velen de hoop al lang hadden opgegeven, kwam het dus toch nog goed met het jarenlange project. Dat de liften werden geopend was reden voor een feestje. 

Gemeentebestuur gepresenteerd, wethouders bekend
Na al het onderhandelen werd het gemeentebestuur van Bussum voor de komende jaren gepresenteerd: VVD, D66, PvdA en GL gaan samen aan de slag. Ze leveren allemaal een wethouder en presenteren samen de plannen voor de komende jaren. Het collegeprogramma wordt even later behandeld door de raad. Dat leverde weer wat geharrewar op: Hart voor Bussum en de GOP protesteerden tegen het proces en nemen plaats op de publieke tribune. 

Bob Henzen (D66) stapt op
De eerste scheurtjes ontstaan. Bob Henzen neemt afstand van D66 en gaat zelf verder. 

Herstart voor plannen dorpshart
De eerste plannen van het gemeentebestuur worden bekend. Er staat een herstart op stapel voor het op de schop nemen van het complex Scapino/Nieuwe Brink. Het stukje dorpshart van Bussum wordt hoe dan ook onder handen genomen, daar bestaat veel draagvlak voor. Dat laatste komt vooral omdat veel mensen het deel van Bussum verafschuwen. Het gemeentebestuur noemt het complex zelfs 'een dissonant van het centrum van Bussum'. 

MOB-complex stap verder
Er wordt een volgende stap gezet voor het bebouwen van het oude MOB-complex. Er moesten dure appartementen op komen. De gemeenteraad keurde deze maand het bestemmingsplan goed. Al was er ook gedoe: veel raadsleden reageerden erg verbaasd toen bekend werd dat de gemeente al contracten had afgesloten met een projectontwikkelaar. 

Kapelstraat wordt terrasstraat
Met de zomer op komst worden er plannen gemaakt: de Kapelstraat wordt een terrasstraat. Vanaf deze maand wordt de straat in het weekend afgesloten zodat de horeca de straat kan vullen met tafeltjes en stoeltjes. Het gaat om een proef.

Buurt komt samen op barbecue
Een vol veld met gevulde tafels en bankjes. De grote buurtbarbecue op de Groene Long mocht deze maand een succes worden genoemd. Vele Bussumers kwamen op het feestje af. 

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Twee initiatieven mogen kavels Buurtschap Crailo gaan ontwikkelen Algemeen 20 mei, 15:19
Afbeelding
SP Hilversum: 'Het is klip en klaar dat er grote problemen zijn' Politieke vragen over het tekort aan agenten in Midden-Nederland regio 20 mei, 15:09
Afbeelding
Verkoop terrein blijkt niet in lijn met uitspraak Hoge Raad Kruijt: ‘Gemeente op glad ijs bij verkoop speelveld Jan ter Gouwweg’ Politiek 20 mei, 15:00
Afbeelding
In gesprek met vrijwilligers Valeriya Sergeeva en Hans Eijgenraam Hulpverlening aan Oekraïners kampt met veel administratieve hobbels Algemeen 20 mei, 09:00
Afbeelding
Kerstfeest in mei bij Kindcentrum ‘t Mouwtje voor medewerkers Algemeen 20 mei, 09:00
Afbeelding
Tim Kliphuis & Rosenbergs in Tindalvilla in Bussum Cultureel 20 mei, 09:00
Afbeelding
Treinverkeer tussen Utrecht Centraal en Bussum-Zuid ligt plat Algemeen 19 mei, 17:12
Afbeelding
Bussumse Wereld BBQ komt eraan Buurt / wijk 19 mei, 16:30
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief