Afbeelding
2014

Jaarbeeld van Bussum: juni

Algemeen

BUSSUM - Een hoogtepunt deze maand op de perrons van Naarden-Bussum. Na jaren vechten tegen lekkage en andere tegenslagen was het zover: de liften werden geopend

Waar velen de hoop al lang hadden opgegeven, kwam het dus toch nog goed met het jarenlange project. Dat de liften werden geopend was reden voor een feestje. 

Gemeentebestuur gepresenteerd, wethouders bekend
Na al het onderhandelen werd het gemeentebestuur van Bussum voor de komende jaren gepresenteerd: VVD, D66, PvdA en GL gaan samen aan de slag. Ze leveren allemaal een wethouder en presenteren samen de plannen voor de komende jaren. Het collegeprogramma wordt even later behandeld door de raad. Dat leverde weer wat geharrewar op: Hart voor Bussum en de GOP protesteerden tegen het proces en nemen plaats op de publieke tribune. 

Bob Henzen (D66) stapt op
De eerste scheurtjes ontstaan. Bob Henzen neemt afstand van D66 en gaat zelf verder. 

Herstart voor plannen dorpshart
De eerste plannen van het gemeentebestuur worden bekend. Er staat een herstart op stapel voor het op de schop nemen van het complex Scapino/Nieuwe Brink. Het stukje dorpshart van Bussum wordt hoe dan ook onder handen genomen, daar bestaat veel draagvlak voor. Dat laatste komt vooral omdat veel mensen het deel van Bussum verafschuwen. Het gemeentebestuur noemt het complex zelfs 'een dissonant van het centrum van Bussum'. 

MOB-complex stap verder
Er wordt een volgende stap gezet voor het bebouwen van het oude MOB-complex. Er moesten dure appartementen op komen. De gemeenteraad keurde deze maand het bestemmingsplan goed. Al was er ook gedoe: veel raadsleden reageerden erg verbaasd toen bekend werd dat de gemeente al contracten had afgesloten met een projectontwikkelaar. 

Kapelstraat wordt terrasstraat
Met de zomer op komst worden er plannen gemaakt: de Kapelstraat wordt een terrasstraat. Vanaf deze maand wordt de straat in het weekend afgesloten zodat de horeca de straat kan vullen met tafeltjes en stoeltjes. Het gaat om een proef.

Buurt komt samen op barbecue
Een vol veld met gevulde tafels en bankjes. De grote buurtbarbecue op de Groene Long mocht deze maand een succes worden genoemd. Vele Bussumers kwamen op het feestje af. 

Uit de krant