Afbeelding
2014

Jaarbeeld van Bussum: mei

Algemeen

BUSSUM - Er werd veel gepraat, er moesten zelfs twee formateurs aan te pas komen, maar het lukte toch: Bussum kreeg deze maand weer een gemeentebestuur. 

Nadat een maand eerder een raadsakkoord afketste, stonden alle lichten nu wel op groen voor het akkoord tussen de VVD en D66, PvdA en GL. Er moest nog wel veel onderhandeld worden, maar alles zou goed komen. 

Veel ophef Kapelstraat
Veel ophef deze maand rond Kapsalon Yes aan de Kapelstraat. Daar zou een man hebben gedreigd met een vuurwapen. Later bleek dat er van een vuurwapen geen sprake was. De beheerder van de kapsalon werd door de politie meegenomen voor verhoor.

Prullenbak vat vlam
Brandalarm op het Goois Lyceum. Daar vatte een prullenbak vlam. Het brandje ontstond rond een van de wc-groepen op de derde etage van de school. Er was veel rook. Het brandje zelf kon al snel worden geblust. Toch werd wel de hele school geëvacueerd. De schade door de brand bleef beperkt. 

Volgende stap voor jongerenappartementen
Er werd weer een stap gezet voor het verbouwen van woonzorgcentrum Patria tot jongerenappartementen. De meeste buurtbewoners bleken achter de plannen te staan, maar hadden nog wel veel vragen over de gevolgen van het plan.

Feest voor hockeyers
Het kostte een paar jaar hard werken, maar het lukte deze maand toch: de hockeyers van Gooische promoveerden naar de overgangsklasse. Na een bloedstollende reeks play-offduels was het groot feest op het sportpark aan de Meerweg. 

Uit de krant