Afbeelding
2014

Jaarbeeld van Bussum: april

Algemeen

BUSSUM - Welke mensen gaan Bussum besturen? Dat was de grootste vraag voor de maand april. De hele maand werd er volop gesproken over een bestuursakkoord voor Bussum. Het werd een lang traject. 

De VVD mocht als grootste partij als eerste proberen om tot een raadsakkoord te komen en een college te vormen. Na vele gesprekken leek het te lukken. Er bleek een raadsakkoord op handen van VVD, D66, PvdA, GL en GOP. Er was zelfs op hoofdpunten al een akkoord. Een week later ketste alles toch af. D66 trok haar steun terug na gedoe over de omvang van de wethoudersposten. De VVD besloot de opdracht terug te geven, waardoor Hart voor Bussum de kans kreeg om tot een raadsakkoord te komen. De lokalen besloten met de hele raad te gaan praten, samen met René Wallenburg (CU). Het zou nog wel even duren voordat er een raadsakkoord zou komen. 

Meerdere Bussumers gedecoreerd
Als dank voor hun jarenlange werk kregen 5 Bussumers deze maand een koninklijke onderscheiding. Cees Koertse, Paul Schneiders, Jenny Visser-van Vliet, Rob Hendrikse en Marlène Potjer waren totaal verrast met het ereteken. Een dag later kleurde Bussum oranje voor de eerste Koningsdag.  

Uit de krant