Afbeelding
2014

Jaarbeeld van Bussum: maart

Algemeen

BUSSUM - De maand maart was de maand van de stembus. Bussum koos een andere gemeenteraad. Voor en na de gang naar de stembus werd er volop kabaal gemaakt door de deelnemers. 

Vlak voordat Bussum mocht stemmen was er een relletje rond Hart voor Bussum. Geheel onverwachts stapte voorman Ton Fokker op. De Bussumse besloot afstand te doen van een eventuele zetel. Velen reageerden erg verbaasd. Wethouder Nen van Ramshorst (GL) gaf voor het stemmen al aan alleen terug te keren als wethouder. Datzelfde deed wethouder Paul Barneveld al eerder. 

Dan het stemmen zelf: het bleek een nek-aan-nekrace te worden tussen de VVD en Hart voor Bussum. De twee haalden 5 zetels, maar de VVD bleek aan de hand van het aantal stemmers net wat groter dan Hart voor Bussum en mocht als eerste proberen tot een raadsakkoord te komen

Bewoner laat pand vol gas lopen
Groot alarm voor de Spijkerstraat afgelopen maart. Een van de bewoners zette 's nachts de gaskraan open om zelfmoord te plegen, waardoor de volgende morgen het hele pand vol was gelopen met gas. Een deurwaarder ontdekte het en sloeg meteen alarm. De hele straat moest geëvacueerd worden. Het gas werd afgesloten, omstanders werden op afstand gehouden. Het duurde even voordat de agenten contact kregen met de bewoner. Er stond een arrestatieteam klaar om de man weg te halen en op te pakken. De man kwam echter vanzelf naar buiten en werd vervolgens alsnog aangehouden.

Geharrewar rond centrumplan
En dan was er weer wat geharrewar rond het geplaagde centrumplan van Bussum. Er wordt al jaren gesproken om het dorpshart van Bussum aan te pakken. Er moest meer plek gemaakt worden om te wonen en er zou een grote supermarkt komen. Vooral dat laatste zorgde voor veel tegenstand. Een rapport van een makelaar maakte echte korte metten met het plan voor de supermarkt: een supermarkt zou amper extra klanten naar het afgelegen stukje centrum trekken. 

Uit de krant