Afbeelding

Plannen voor Bensdorp gepresenteerd

Algemeen

BUSSUM - Bouwontwikkelaar Noordersluis heeft een nieuw plan gemaakt voor de herontwikkeling van de voormalige chocoladefabriek Bensdorp. Het plan werd onlangs gepresenteerd aan de buurtbewoners tijdens het Spiegeldebat, georganiseerd door de Vereniging Vrienden van het Spiegel. Het plan kan nu al rekenen op steun van zowel de omwonenden als de Spiegelvrienden. Noordersluis hoopt in 2015 te starten met de realisatie van de plannen.

Het programma van Bensdorp behelst op dit moment ongeveer 77 appartementen in de sociale en vrije huursector, 6 grote lofts in verkoop, 3500 m² sociaal, cultureel en commerciële bedrijfsruimte en 200 parkeerplaatsen (deels ondergronds). Er blijft ook ruimte over voor binnentuinen en groen. Noordersluis: "Bij de architectuur van het nieuwe Bensdorp zijn het industriële karakter en de geschiedenis leidend. De nieuwe Bensdorplocatie wordt een ensemble van gebouwen met verschillende hoven ertussen. De industriële nieuwbouw zal, net als in de oorspronkelijke Bensdorpsituatie eind 19de eeuw, een bebouwing parallel aan het spoor vormen." 

Inmiddels is Bouwbedrijf Noordersluis met geïnteresseerde marktpartijen in gesprek voor afname van de woningen en de maatschappelijke/commerciële bedrijfsruimten. Uiteraard zullen de plannen verder uitgewerkt dienen te worden waarbij het uitgangspunt is dit samen met buurt en gemeente te doen. Bouwbedrijf Noordersluis streeft ernaar om in 2015 te starten met de realisatie van de plannen.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Hulpdiensten redden vos met gebroken poot foto’s 3 jul, 08:58
Afbeelding
Mogelijk schietpartij in Naarden; politie doet onderzoek Algemeen 3 jul, 08:53
Afbeelding
Caravan gekanteld op A1 bij Naarden Algemeen 2 jul, 14:27
Afbeelding
Zomerexpositie Kunst aan Zee in Muiderberg Cultureel 2 jul, 10:00
Logo
Afbeelding
Zaterdagportret | Roos Moseman ‘Op vakantie gaan we nooit, maar kijk eens om je heen!’ Mensen 2 jul, 08:00
Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Mensen 1 jul, 17:09
Afbeelding
Feestelijke opening Skatepark West in Muiden Algemeen 1 jul, 15:00
Afbeelding
Tuinconcert G.A. Heinze aan Googweg 8 Cultureel 1 jul, 14:12
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief