Afbeelding
2014

Jaarbeeld van Bussum: februari

Algemeen

BUSSUM - Het moest afgelopen voorjaar voor een schokgolf zorgen: de geboorte van Hart voor Bussum. Met 34 Bussumers opende Hart voor Bussum de jacht op meerdere raadszetels

De komst van Hart voor Bussum zorgde er wel voor dat er heel wat veranderde. Marieke Munneke Smeets, tot dan frontvrouw van D66, maakte de overstap naar Bussum en met haar nog enkele andere leden van D66 en de PvdA. D66 vroeg Munneke Smeets al snel haar zetel op te geven. Hart voor Bussum werd, vlak na de geboorte, aangevoerd door Ton Fokker. De campagne startte meteen. 

BFC rouwt om trouwe clubman
BFC kreeg een forse schok te verwerken. Geheel onverwachts overleed, nota bene op de club, een van de meest trouwe leden van de Bussumse voetbalclub, Roy Majoor. Hij werd slechts 47 jaar oud. Roy Majoor was meer dan 40 jaar aan BFC verbonden. De club was compleet verslagen na z'n dood. Een week later werd Majoor begraven. De rouwstoet trok onder meer langs het clubgebouw van BFC, waar een grote erehaag hem de laatste eer bewees. 

Bussum onthaalt zangtalent Julia
Twee maanden nadat ze talentenjacht The Voice of Holland op haar naam schreef, werd de Bussumse Julia van der Toorn met een groot feest onthaald door de gemeente. De zangeres gaf een concert waar meer dan honderd mensen op afkwamen. De gemeente had een cadeautje voor het zangtalent: ze kreeg de eerste Bussums Belofte. 

Brede school faalt
Harde woorden voor de brede school aan de Akkerlaan: het project faalt. Dat stelde een rapport over de resultaten van de brede school. De brede school leverde amper op wat er van werd verwacht, alles moest anders. Afgelopen zomer stopte het samenwerkingsverband van de gemeente met de brede school. 

Uit de krant