Afbeelding
2014

Jaarbeeld van Bussum: januari

Algemeen

BUSSUM - De eerste maand van het jaar was vooral de maand van BFC. Geen goede voetbalresultaten, maar vermeende straatroven op jeugdvoetballers van de club zorgden voor veel onrust. BFC sloeg alarm.

De jongeren werden op straat tegengehouden door vermomde personen en werden gedwongen om hun kostbare spullen af te geven. Het verhaal werd een paar dagen later wat afgezwakt. Waar er eerst werd gesproken over meerdere straatroven, bleek er slechts één gemeld. De voetbalclub bleef echter alert. 

Goede scholen
Bussum heeft al jaren goede scholen. Dat werd afgelopen jaar nogmaals bekend: twee Bussumse scholen bleken 'excellent'. De eer was voor de tweede keer toebedeeld aan het Goois Lyceum en de Juliana Daltonschool. De scholen waren enorm trots. 

Trouwe korfbalman geëerd
En dan hebben we nog de Kleine Johannes. Het beeldje wordt elk jaar door de gemeente toegekend aan een belangeloos hardwerkende Bussumer. De eer was deze keer voor korfbalman Ton de Wildt. De trouwe DOC'er was erg verguld. "Het doet enorm goed dat mensen het werk dat je doet waarderen", vertelde de Bussumer.  

Uit de krant