Afbeelding

Spant! gaat van 83 naar 93 voorstellingen

Algemeen

BUSSUM - Spant! heeft een goed jaar achter de rug. Het Bussumse theater annex congrescentrum brengt in dit lopende theaterjaar zelfs 10 voorstellingen meer dan het afgelopen jaar: van 83 naar 93. Die voorstellingen trokken vorig jaar 33.000 bezoekers en zullen dit jaar ongeveer 40.000 mensen aantrekken.

Op de voorstellingen maakt het theater verlies, maar volgens gemeentelijk toezichthouder Frank Elion maken de congressen dat weer helemaal goed. "Het is een gezond bedrijf", zo zegt Elion. Spant! is tegenwoordig zelfstandig en huurt het gebouw van de gemeente. Het bedrijf krijgt alleen een steeds verder dalende subsidie vanwege een overgangsregeling. De gemeente garandeert sinds vorig jaar niet meer de exploitatiekosten. De directie nam het theater toen over. Op de nodige investeringen wordt niet bespaard, zo stelt Elion. Zo worden de stoelen en het licht in de kleine zaal gemoderniseerd. 

Het theater kreeg vorig jaar nog een milieuprijs. De directie gaat onderzoeken of er in het nu gesloten nieuwe theater Breeduit af en toe een voorstelling kan plaatsvinden. Dat gebeurt niet, omdat het meestal te duur is om die zaal incidenteel voor het publiek open te stellen.

Uit de krant