Afbeelding

Bibliotheek passeert 15.000 leden door onverwachte groei

Algemeen

BUSSUM - De bibliotheek Naarden-Bussum heeft over het afgelopen jaar 3,4% meer oftewel 460 nieuwe leden/abonnees geboekt. Dat zegt directeur Barend  Eikelenboom.

Dat is grote winst omdat de meeste bibliotheken alleen maar krimpen. Het gaat hier om de leeftijden 18 tot 64 jaar en louter betalende leden. In totaal had de bibliotheek eind 2013 ruim 14.600 leden en haalt nu net de 15.000. Volgens de directeur is de onverwachte groei het gevolg van alle activiteiten rond het 100-jarig bestaan van de bibliotheek. 

Het totale bezoek aan de bibliotheek is ongeveer gelijk gebleven op 325.000 bezoekers. Wel ziet de directeur de laatste twee jaar steeds meer scholieren die in de bibliotheek komen leren of werkstukken maken. Voorlopig gaat de bibliotheek overigens niet verhuizen. In gemeentelijke stukken wordt de bibliotheek deze maand genoemd als mogelijke onderhuurder van het gemeentehuis, dat straks ruimte denkt over te houden na de bezuinigingen. Eikelenboom: "Wij zitten hier op een echte A-locatie in een eigen gebouw uit 1986. Het is in 2006 nog verbouwd, dus we moeten wel een heel mooi aanbod krijgen als we hieruit weg willen gaan." Hij kent uit het land overigens voorbeelden genoeg van gemeentehuizen waar ook een openbare bibliotheek is. 
 

Uit de krant