Afbeelding

Hart voor Bussum: gemeente schendt wet openbaarheid

Algemeen

BUSSUM - "Ik werp die suggestie verre van mij." Dat zei burgemeester Heijman op verwijten van Hart voor Bussum (HvB) onlangs in de gemeenteraad. De gemeente schendt volgens HvB de Wet Openbaarheid van Bestuur bij de behandeling van brieven, het sturen van stukken, en door achter gesloten deuren te vergaderen. 

Ook fractievoorzitter Luijten van de VVD wees de beschuldiging af. "Ik zou het ook voorleggen aan het Europese Hof van Justitie", voegde de burgemeester er nog geërgerd aan toe. HvB noemt de daden bij monde van raadslid René Sweijen zelfs "onrechtmatig". Daardoor komen volgens HvB onderwerpen die deze partij wil bespreken niet of niet goed of helemaal niet aan bod. De klachten heeft raadslid René Sweijen van HvB voor advies voorgelegd aan de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. VVD'er Luijten verweet HvB echter niet naar sommige vergaderingen te zijn gekomen.

In Bussum werkt de VVD als grootste partij samen met D66, PvdA en GroenLinks, die alle drie een wethouder hebben. HvB heeft 4 raadsleden. Raadslid Jan Kwekkeboom van de Gooise Ouderenpartij (2 raadsleden) ondersteunt de klachten van Hart voor Bussum, zoals hij in een reactie zei, "absoluut".

Uit de krant