Afbeelding

Gemeente en bezwaarmakers praten nogmaals over parkeren Vossiuslaan

Algemeen

BUSSUM - Er moet nog eens een goed gesprek komen tussen de gemeente en de mensen van de orthodontiepraktijk aan de Vossiuslaan om de parkeerproblemen voor de deur op te lossen. Dat heeft de bestuursrechter eerder deze week bepaald. 

De bestuursrechter behandelde de zaak over de al langer durende parkeerproblemen voor de deur van de praktijk. Er worden aan de staat alleen parkeerplaatsen gereserveerd voor buurtbewoners. Klanten kunnen amper hun auto parkeren, hoewel er overdag wel voldoende plekken leeg staan. De orthodontiepraktijk vroeg de gemeente eerder om een blauwe zone te maken zodat klanten toch kunnen parkeren, maar kreeg nul op het rekest. Naast het parkeren voor de bewoners heeft de straat even verderop al betaald parkeren. Nog eens een blauwe zone zou de boel te verwarrend maken, zo meent de gemeente.

Enkele bewoners van de Vossiuslaan hebben daarnaast al eerder aangegeven problemen te hebben met de komst van een blauwe zone. De orthodontiepraktijk opperde afgelopen week daarom om de gewenste blauwe zone te verplaatsen naar de Constantijn Huygenslaan, waar buurtbewoners er geen last van kunnen hebben. De gemeente vreest echter dat als dat gebeurt er een precedent wordt geschapen voor andere gevallen. 

De bestuursrechter vroeg de gemeente en de orthodontiepraktijk nogmaals te gaan praten om de problemen te kunnen oplossen. Daar hebben ze twee maanden voor. Mochten de problemen blijven bestaan, dan doet de rechter alsnog uitspraak. 

"We hopen op een goede afloop", zegt Christiane Scheijmans van de praktijk. "We lopen al zo lang tegen het probleem aan en het zorgt al zo lang voor problemen voor onze klanten. Veel klanten klagen er ook over. Zelfs met betaald parkeren kunnen we al een hoop geholpen worden. We gaan nu weer praten. Laten we hopen dat het goed komt."

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Gezin Leyds uit Naarden doelwit van gerichte acties ‘Er is gewoon iemand die de opdracht heeft of een schuld heeft om de opdracht uit te voeren’ Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Skatepark West in Muiden eindelijk open Algemeen gisteren
Afbeelding
BrinkPop Muiderberg groot succes foto’s 4 jul, 09:53
Logo
Afbeelding
Catherine Keyl opent nieuwe couveuseruimte Open dag Vogelhospitaal Naarden groot succes: jonge vogels zitten er weer warmpjes bij Natuur en Milieu 4 jul, 09:33
Afbeelding
Beach Event Muiderberg: 72 kids genieten volop foto’s 4 jul, 09:00
Afbeelding
‘Nardinc wijkt uit’ bij Utrechtse Poort Cultureel 3 jul, 16:26
Afbeelding
Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland: ‘Alle kinderen een zwemdiploma!’ Algemeen 3 jul, 16:16
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring De schrijvende buurvrouw van Jan Veth Algemeen 3 jul, 11:30
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief