Afbeelding

Voetballers SDO halen 3450 euro op voor goede doel

Sport

BUSSUM - Een volgepakt sportpark, veel hapjes en drankjes en bovenal een spannend voetbalduel tussen het Bussumse SDO en topklasser Spakenburg. De avond voor het goede doel op de Bussumse voetbalvelden heeft 3450 euro opgeleverd. Het geld gaat naar Serious Request van 3FM.

De bezoekers kregen een leuk duel voorgeschoteld. SDO speelde sterk tegen de beste amateurclub van het land en kreeg een paar goede kansen. SDO begon sterker dan Spakenburg, maar kwam toch op achterstand door een foutje van de achterhoede. Het foutje werd al snel hersteld: Maikel van Latum scoorde na een goede trap van Berry van 't Land een tegentreffer. Voor rust bleven de teams aan elkaar gewaagd. Vlak voor rust kwam Spakenburg toch weer op voorsprong. Na de pauze was de scherpte er wat af, voor zowel SDO als Spakenburg. De Spakenburgers konden nog een derde goal maken. 

SDO verloor dan wel, toch was het groot feest. Zeker toen na afloop de opbrengst bekend werd gemaakt. 

Het hoge bedrag voor het goede doel komt mede door goed werk van de jonge SDO-speler Thomas Jan van Schaagen. De keeper van de E-jeugd van de club had het duel zelf geregeld.

Uit de krant