Bussumse sport van het weekend

BFC geeft vervroegd kerstcadeau

Met vooral na rust te zwak voetbal heeft BFC afgelopen weekend een nederlaag geleden tegen het eveneens slecht presterende Forza Almere. De Bussumse derdeklasser kon met 5-1 geen potten breken tegen de Almeerders.

Voor rust kende BFC geen grote problemen. Zonder echt heel goed te voetballen hadden de Bussumers het duel onder controle en werd er geen kans weggegeven. Zelf kreeg BFC een paar goede kansen om de score te openen, maar de doelman van Forza Almere kon zijn goal met een paar knappe manoeuvres schoon houden. Vlak voor rust maakte BFC twee fouten en dat leverde twee tegendoelpunten op. Eerst verloor BFC prompt de bal, waarna Forza Almere de score kon openen. Even later konden de Almeerders de score verdubbelen: de Bussumers stonden te slapen toen Forza Almere aan mocht leggen voor een vrije trap. Na de rust zocht BFC een tegentreffer. Net toen de Bussumers kansen leken te creëren kreeg de ploeg weer twee doelpunten om de oren. Weer werden de kansen met veel gemak weggegeven. Het duel was daarmee gespeeld. BFC stond nog een halve speelhelft met een man meer en kon nog wel een tegentreffer maken, maar het was onvoldoende om nog een ommekeer te forceren.

Eerste plaats voetbalsters

De voetbalsters van BFC staan na de eerste helft van het voetbaljaar op de eerste plaats. De Bussumers boeken zege na zege. Afgelopen weekend was het weer raak en won de ploeg met 1-6 van Waterwijk.

De Bussumers waren vanaf de aftrap een stuk sterker dan de tegenstander. Het duurde even tot de eerste goal gemaakt werd, maar toen dat gebeurde was het hek meteen van de dam. Eerst kon Adelia Soares de eerste goal maken. Voor rust volgden meer treffers: doelpunten van Nina Roeten, Mariska van der Zande en Daisy Sorial zorgden voor een 0-4 ruststand. Na de rust leek BFC weer een stuk sterker, maar de Almeerse tegenstander kon nu wat meer druk zetten op de achterhoede van BFC. Dat leverde ook een doelpunt op. Voor BFC scoorden Nicky Linssen en Sanne Tellier de laatste twee doelpunten.

DOC net te sterk

Net een puntje meer heeft DOC afgelopen weekend een zege opgeleverd tegen het Weesper Argus. De Bussumse korfballers stapten met een krappe 13-12 zege van het veld. DOC kon snel op voorsprong komen. Vooral doordat aanvallen goed werden opgebouwd zorgden de Bussumers gevaar. Daarnaast stond ook de achterhoede goed en kon DOC veel ballen van Argus onderscheppen. DOC was dus beter, maar vergat echt afstand te nemen. Na de eerste helft stond het 7-6. Na de rust was het duel erg spannend. Eerst leek DOC even weg te kunnen lopen, daarna kwam Argus sterk terug. Door hard te werken konden de Bussumers toch een zege boeken.

Koploper verslaat zaalvoetballers

De zaalvoetballers van ZVV Jos Geerling hebben afgelopen weekend geen punten overgehouden aan het treffen met koploper Kawin: 9-4. Voor de rust hadden de Bussumers nog kansen en waren de twee teams aan elkaar gewaagd. Doelpunten van Leroy Oehlers en Rowell van der Meer zorgden ervoor dat de Bussumse topklasser voor rust op 2-2 kwam te staan. Na rust stond ZVV Jos Geerling zelfs even op voorsprong door nog een goal van Van der Meer. De tegenstander kwam echter sterk terug en won alsnog.