Afbeelding

Bewoners rond Laarderweg hebben bezwaar tegen koopzondag

Algemeen

BUSSUM - Meerdere bewoners van de Akkerlaan, Beeklaan, Weidehof en Laarderweg hebben problemen met het openen van de supermarkt aan hun straat op zondag. Dat hebben ze deze week aan de gemeenteraad laten weten. 

De bewoners hebben een rondje door de buurt gemaakt en de rest van de buurt gevraagd naar hun standpunt. "We hebben een snel rondje gemaakt en al snel bleek dat we enkele medestanders hadden", zegt Marco Hulsken, een van de buurtbewoners. "We hebben geen enkel probleem met de supermarkt, we hebben er zelf ook voordelen van dat we om de hoek terecht kunnen. Maar het dagje rust op zondag koesteren we ook. Met koopzondagen zelf hebben we geen probleem, maar laat dat vooral voor het centrum gelden."

Eerder gaven bewoners rond de Koekoeklaan al aan problemen te hebben met een koopzondag voor supermarkten elke week. Ze vrezen eveneens overlast. De twee groepen tegenstanders gaan de krachten bundelen.

Veel supermarkten zelf gaan graag open op zondag. Meer koopzondagen was een plan van het gemeentebestuur dat Bussum er een boost mee hoopt te geven. De gemeenteraad moet volgende week een klap op de plannen geven. 

Uit de krant