Bussumse sport van het weekend

BFC moet na rust toegeven

Een gebrek aan goede kansen en vooral pech hebben er afgelopen weekend voor gezorgd dat BFC de zege van een week geleden geen vervolg heeft kunnen geven. De geplaagde Bussumse derdeklasser kon tegen VVZA geen potten breken en verloor met 2-0.

BFC had vanaf de aftrap problemen en kwam amper op gang. VVZA benutte het zwakke moment van BFC goed en kreeg al vroeg enkele kansen. Het was aan de doelman van BFC te danken dat doelpunten achterwege bleven. Na de zwakke fase kwam BFC halverwege de eerste helft meer op gang. De Bussumse aanvalsdrang leverde echter nauwelijks goede kansen op. Telkens als BFC wat probeerde, belandde de bal aan de verkeerde kant van de paal. VVZA deed dat dus beter, maar de twee teams sloten de eerste helft zonder doelpunten af. Na de rust kon VVZA wel snel scoren en daarmee BFC op achterstand zetten. De Bussumse achterhoede werd al snel overrompeld, maakte een foutje en dat werd door VVZA knap afgestraft. BFC opende de jacht op een tegentreffer, maar maakte te veel fouten. De Bussumers speelden te gehaast en kwamen tekort voor het creëren van kansen. Vlak voor de slotfase kon VVZA nog een tweede treffer maken, waarmee het duel gespeeld was. BFC zakt door de nederlaag af naar de elfde plaats van het klassement. Komend weekend staat het laatste duel van het jaar te wachten.

DOC komt tekort

De koploper was afgelopen weekend een maatje te groot voor de korfballers van DOC. Streekgenoot De Corvers, de beste ploeg van het klassement, was met 22-10 een heel stuk beter dan de Bussumers. Het duurde even voordat het duel echt op gang kwam. Toen dat gebeurde leken de teams aan elkaar gewaagd. DOC had de achterhoede op orde en kon voor problemen zorgen aan de kant van de tegenstander. De Bussumers vergaten zelf echter te scoren, De Corvers deed dat wel. Na de eerste helft stond het 7-2. Na rust was De Corvers een stuk beter en werd er met een forse marge gewonnen.