SDO kan amper bekoren

BUSSUM - Slechts een punt voor SDO na het duel tegen het veel lager geklasseerde DEM. De Bussumse eersteklasser kon amper bekoren en de toeschouwers geen moment echt vermaken met leuk voetbal. De voetballers stapten met 1-1 van het veld.

Het was koud op het Bussumse veld en ook het spel van de twee ploegen kon de mensen langs de kant amper opwarmen. SDO startte nog sterk en was voor rust de betere ploeg. Er kwamen al snel veel kansen voor de Bussumers. Halverwege de eerste helft kregen Maikel van Latum en Djoey Dorresteijn een goede kans om te scoren, twee keer na een goede voorzet van Dennis de Loos. Doelpunten bleven echter achterwege: voor open doel faalden de Bussumers om de bal tegen de touwen te werken. Even later leek Zeno Peereboom de score te openen. Een knappe lob over de doelman van de tegenstander belandde net over de goal. Vlak voor rust kwam er toch terecht een voorsprong voor SDO. Bussumer Rick van der Velden schoot voor op Djoey Dorresteijn. Laatstgenoemde werd eerst nog tegengehouden, waarna de bal voor de voeten van Dennis de Loos terecht kwam. De Loos schoot de bal genadeloos tegen de touwen en zette SDO daarmee op voorsprong. Het was echter al snel gedaan met de feestvreugde: DEM kreeg nog voor rust geheel onverwacht een strafschop mee en maakte daarmee geen fout. Na rust zakten de twee teams ver terug. Dat kwam mede door een opvallende rol voor scheidsrechter Lagerwey. Lagerwey gaf zonder aarzelen zeven gele kaarten, hoewel daar amper reden toe was. De vele 'stops' en het zeer koude en natte weer zorgden ervoor dat de tweede helft wat futloos was. Voetballend kreeg SDO nog wat kansjes, maar de Bussumers kregen geen goede kans om alsnog een zege te boeken.

Voetbalsters te sterk
Een knappe zege van de voetbalsters van SDO afgelopen weekend. De Bussumse vrouwen wonnen met 2-0 van de gevallen hoofdklasser 't Goy. De Bussumers konden met een gehavende ploeg voor genoeg gevaar zorgen aan de kant van de tegenstander. Halverwege de eerste helft kon SDO met een strafschop op voorsprong komen. Na een forse charge op Demi Hemelaar mocht Carolien van Willigenburg vanaf elf meter aanleggen. De Bussumse maakte geen fout. Voor rust werd de voorsprong zelfs verdubbeld door een goal van Roos Mous. Na rust kon SDO de voorsprong knap vasthouden.