Afbeelding

Hockeysters aan kop

Sport

BUSSUM - Een knappe zege heeft de hockeysters van Gooische afgelopen weekend de eerste plaats opgeleverd. De Bussumse vrouwen versloegen de sterke concurrent Myra met 2-0 en hoorden achteraf dat de andere concurrent, Amstelveen, verloren had.

De Bussumse vrouwen waren over het hele duel een stapje sterker dan Myra. Vooral aanvallend was het team een maatje te groot. De Bussumers waren vooral aan het aanvallen. Daar stond tegenover dat de ploeg geen kansen weggaf aan de tegenstander.

Dat de Bussumers nu al eerste staan mag knap worden genoemd. De Bussumers klommen vooral de laatste weken stapje voor stapje naar boven en konden met een paar knappe zeges enkele sterke tegenstanders aan de kant zetten. Het duel van afgelopen weekend was het laatste voor het kerstreces. Het volgende duel staat pas komend voorjaar op het programma.
Late goal nekt hockeyers
Een week geleden leverde een late goal nog een zege op voor de hockeyers van Gooische, deze week kost een late goal de ploeg te kop. De Bussumse hockeyers verloren afgelopen weekend op het laatste moment van Victoria: 2-3.

De Bussumers leden dan wel een nederlaag, maar speelden toch sterk. Met goed hockey zorgde de ploeg meerdere keren voor gevaar aan de kant van de tegenstander en werd er gestreden voor de punten. De Bussumse treffers kwamen van Gregor Destree en Luc Smeets. Daarmee leek de ploeg heel even af te stevenen op een knap punt, maar de tegenstander kon de Bussumers op het laatste moment toch nog verslaan.

De Bussumers staan na afgelopen weekend nog steeds op een achtste plaats van het klassement. De achterstand op de top-5 van het klassement bedraagt echter slechts 3 punten.

Uit de krant