Hockeysters doen weer mee

BUSSUM - Met een zege op koploper Amstelveen hebben de hockeysters van Gooische het gevecht om de bovenste plaatsen van het klassement weer spannend gemaakt. De Bussumse hockeysters waren met 3-1 te sterk voor de koploper.

De Bussumse hockeysters speelden sterk en vochten voor wat ze waard waren. Amstelveen kon voor rust op voorsprong komen, maar gedurende het duel werd de Bussumse ploeg sterker en werd er een ommekeer geforceerd. Door doelpunten van Doortje Hoogsteen, Bente Scholten en Annemijn van Beers bleek Gooische een maatje te groot voor de koploper.

Door de zege op de koploper kon de Bussumse ploeg, de nummer twee van de stand, het gat terugbrengen tot twee punten. Komend weekend speelt de ploeg tegen Myra, dat evenveel punten heeft als de Bussumers.

Wonder helpt hockeyers
Het leek wel een wonder. Op het allerlaatst moment hebben de hockeyers van Gooische afgelopen weekend gewonnen van concurrent Rood-Wit. De Bussumse ploeg stond lang op achterstand, maar kon alsnog met 2-3 van het veld stappen.

De tegenstander begon wat sterker dan de Bussumers en zorgde al snel voor gevaar. Eerst kon de Bussumse doelman een strafbal keren, maar even later kwam Rood-Wit toch op voorsprong. De schade werd des te groter toen de Bussumers al snel een rode kaart kregen en met een ondertal verder moesten. Vlak na rust kon de tegenstander de score verdubbelen, waardoor het duel gespeeld leek.

Na de Bussumse treffer kreeg ook de tegenstander een rode kaart, waardoor er opeens weer kansen waren voor Gooische. De ploeg pakte deze kans met twee handen aan. Snel achter elkaar scoorden de Bussumers een paar keer. Eerst kon Gregor Destree met twee doelpunten de stand weer op 2-2 zetten, wat al een wonder was. Op het allerlaatste moment kon Destree z'n team aan nog een doelpunt helpen en werd er alsnog gewonnen. De tegenstander werd ontredderd achtergelaten.