Afbeelding

Bussum analyseert passages wetsvoorstel

Politiek

BUSSUM – Het college van B en W gaat zich over de financiële passages in het wetsvoorstel voor de fusie met Naarden en Muiden buigen. Er zijn vragen over de financiële dekking die staat beschreven in het voorstel.

Muiden ligt al jaren overhoop met projectontwikkelaar KNSF die woningen wil bouwen op het terrein van de voormalige kruitfabriek. De ruzie lijkt opgelost; er wordt een nieuwbouwplan gemaakt, maar omdat te betalen moet de gemeente Muiden zich wel onder financiële curatele van het Rijk laten stellen. De gemeentelijke belastingen in Muiden zijn voor volgend jaar extreem verhoogd.

Bussum heeft altijd bedongen dat bij een fusie met Muiden de Bussumers geen last mogen hebben van deze lastenverhogingen. Maar zo helder staat dat nu nog niet in het wetsvoorstel voor de fusie te lezen. Onder meer Hart voor Bussum waarschuwt al dat de nieuwe gemeente Gooise Meren uiteindelijk best wel eens voor de rekening kan gaan opdraaien.

Ook het college van B en W heeft nog geen duidelijk antwoord op het wetsvoorstel. Het wordt nu met behulp van experts en de fusiepartners Naarden en Muiden geanalyseerd. Op korte termijn worden de uitkomsten van de analyse verwacht.

Uit de krant