Afbeelding

Noodkreet BFC vanwege veldentekort aan Meerweg

Algemeen

BUSSUM - BFC heeft steeds meer problemen door een gebrek aan goede velden op het sportpark aan de Meerweg. De voetbalclub slaakt deze week een noodkreet en stelt dat het laatste natuurgrasveld op het sportpark een kunstgrasveld zou moeten worden om de druk van de ketel te halen.

"Het ledenaantal van BFC neemt nog steeds toe en we hebben steeds meer elftallen. We kunnen het met slechts 3 goede velden nauwelijks aan. We moeten vaak puzzelen om alle teams een plek te geven", zegt BFC-bestuurder Gert Olthof. BFC heeft nu drie kunstgrasvelden en één veld met natuurgras. Dat laatste veld zou volgens BFC een kunstgrasveld moeten worden. "Dat laatste veld is in slechte staat en wordt veel te zwaar belast. Als er de hele week op getraind wordt, kunnen we er zaterdag en zondag niet meer op spelen. Daar komt nog eens bovenop dat we er alleen in de zomer 's avonds op kunnen trainen omdat er geen lampen langs het veld staan. Er moet dus wel wat veranderen."

Het sportpark aan de Meerweg valt onder het beheer van de gemeente. BFC heeft de gemeente aangeschreven en gevraagd om de zaak onder de loep te nemen.

Lees verder in de digitale editie.

Uit de krant