Hockeyers de baas na 'derby van het jaar'

BUSSUM - Het was met recht de 'derby van het jaar' afgelopen weekend: het treffen tussen de Bussumse hockeyers van Gooische en streekgenoot Laren. Met een volgepakt sportpark werd het duel, dat afgelopen eeuw voor het laatst gespeeld werd, een feestje. Vooral voor de Bussumers: er werd met 4-0 gewonnen van Laren.

De volwassen geworden Bussumse ploeg kende het hele duel geen problemen met het jonge Laren. Met sterk hockey was de ploeg al snel een stuk beter en kwamen er al meteen kansen. Al snel na de start van het duel kwamen de Bussumers op voorsprong door een doelpunt van Gregor Destree. Daarna zakte de ploeg wat terug en kon Laren gecontroleerd het spel maken. Kansen bleven echter achterwege. Na rust was het hockey van de Bussumers een stuk wervelender en maakte Laren meerdere fouten, waardoor Gooische zonder problemen kon werken aan een afgetekende zege. Destree maakte na de rust z'n tweede goal voor de Bussumse ploeg, Niels van Luijt en Stijn Gabriël maakten het doelpuntentotaal compleet.

Hockeysters tonen veerkracht
Vooral door een sterke tweede helft hebben de hockeysters van Gooische afgelopen weekend gewonnen van AMVJ. De Bussumse dames kwamen voor rust op achterstand, maar stapten toch met een knappe 4-3 zege van het veld. Voor rust moesten de Bussumers op gang komen. De hockeysters kenden veel opstartproblemen en merkten dat de tegenstander de ploeg onder druk zette. De Amstelveners waren een stuk sterker en kwamen voor rust op voorsprong. AMVJ kon de voorsprong vasthouden tot de slotfase van het duel, maar zag de Bussumers daarna terugkomen. Met een sterke slotfase met goed hockey konden de Bussumers alsnog een zege pakken.