Afbeelding

Bewoners: verkeer Slochterenlaan kan nog beter

Algemeen

BUSSUM - Er werd de afgelopen weken dan wel heel wat aangepast om de verkeerschaos aan de Slochterenlaan te verbeteren, maar volgens buurtbewoners kan en moet het nog beter. Dat laten ze deze week weten nadat de maatregelen voor de straat gepresenteerd werden. 

De bewoners stellen dat er nog met regelmaat wantoestanden zijn op en rond de straat. Er staan nog steeds verkeerd geparkeerde auto's. Volgens de bewoners kan het beter. "Vooral het verkeer levert nog veel problemen op. Er ontstaat gewoon nog chaos op straat door de auto's en andere mensen op de weg. Het zou al een hoop schelen als de parkeerplaatsen aan de straat worden opgeheven en de entree van de parkeerplaats recht tegenover de Action komt. Dan gaan mensen er veel sneller parkeren", laat een van de buurtbewoners weten.

Naast de verkeersproblemen ervaren de bewoners ook overlast van achtergelaten karretjes, zwerfafval en lawaai makende bezoekers. "Het gebeurt nog vaak dat de bezoekers hun auto's voor onze deur neerzetten. Er wordt dus gewoon foutgeparkeerd. De gemeente zou moeten handhaven, maar dat gebeurt amper. De bezoekers laten ook vaak rommel achter. Dat moet echt anders."

De bewoners hebben de afgelopen maanden vaker gesprekken gevoerd met de gemeente, maar menen dat het probleem verkeerd aangepakt wordt en dat hun bezwaren en aangedragen maatregelen amper gehoord worden

Uit de krant