Afbeelding

Veel respons voor Lakeland Foundation

Algemeen

BUSSUM - De oproep die de Lakeland Foundation eind september deed om lokale goede doelen te vinden, is een groot succes. Dat zegt Pieter Schut van de stichting. In een maand tijd hebben 86 lokale initiatieven zich bij de Gooise stichting gemeld met een verzoek om financiering.

Het succes van de actie 'Local Funding' verraste het bestuur, vertelt secretaris Pieter Schut. "Nadat het artikel over Otto en Muriel Bekouw in de kranten had gestaan, werden we op het secretariaat bedolven onder de post en platgebeld door mensen met vragen. Het regende aanmeldingen. Sportclubs, speeltuinverenigingen, mantelzorgers, organisatoren van lokale festiviteiten: de mensen uit de Gooi en Vechtstreek hebben massaal projectvoorstellen ingediend."

Het bestuur van de stichting beoordeelt deze week de aanvragen en de achterliggende motivatie en maakt volgende week bekend wie er geld krijgt. "We bekijken welke projecten het best bij onze uitgangspunten passen. Het moet lokaal, kleinschalig, Goois en sociaal zijn. En duidelijk iets bijdragen aan de lokale gemeenschap. Het helpt ook als we de indieners kennen: we willen zeker weten dat het geld goed terechtkomt."

Uit de krant