Bussumse sport van het weekend

BFC pakt eerste zege op vreemde bodem

Een valse start, maar wel een zege afgelopen weekend voor de voetballers van BFC. De Bussumers boekten de eerste zege op vreemde bodem en wonnen met 2-3 van HDS. Daarmee klom de ploeg weer een paar plaatsen.

BFC stond na een fout al snel op achterstand, maar kwam daarna sterk terug. Na de domper zocht de ploeg de aanval en was BFC voetballend beter dan de gastheren. Echt goede kansen bleven lang achterwege. Pas na meer dan een half uur voetballen konden de Bussumers een kans benutten. Ne een goede steekpass van Siemen van Tongeren kon Olivier Blaauw met een knappe manoeuvre de doelman van de tegenstander passeren. Nog voor rust kon Ahmed al Khanim de tweede Bussumse treffer maken en BFC op voorsprong zetten. Na de rust probeerde HDS BFC meer onder druk te zetten. BFC kreeg echter al snel de betere kansen. Na een uur voetballen kon Tom Beekman met een knappe bal Olivier Blaauw laten scoren. Met deze tussenstand leek het duel gespeeld. BFC kreeg nog meer kansen, maar de doelman van HDS kon doelpunten voorkomen. HDS kon zelf nog één tegengoal maken, maar de goal kwam te laat om nog een ommekeer te forceren.

Nederlaag voor hockeyers

Goed spel, maar geen zege afgelopen weekend voor de Bussumse hockeyers van Gooische. De overgangsklasser kwam tekort tegen Breda dat de Bussumers met 3-1 aan de kant zette. De Bussumers startten nog goed. Met goed hockey zorgde de ploeg voor genoeg gevaar en stond er al snel een voorsprong voor de ploeg op het scorebord. Er volgden zelfs meer kansen, maar het ontbrak de ploeg aan geluk. De kansen troffen geen doel. Breda kon wel wat terugdoen en bleek de kansen een stuk beter te benutten, waarna de Bussumers alsnog aan de kant werden gezet.

Duel hockeysters afgelast

Vanwege een sterfgeval van een vader van een van de speelsters van Gooische werd het duel van de Bussumers tegen Qui Vive afgelopen weekend afgelast. Zondagochtend werd bekend dat de vader was overleden, waarna na overleg tussen de twee teams werd besloten het duel op een later moment te spelen.

BHC pakt eerste punten

Met een zege op Heracles hebben de handballers van BHC afgelopen weekend de eerste punten gepakt. De Bussumers waren met 14-18 een maatje te groot. Met de zege namen de Bussumers revanche op de nederlaag van een week eerder. BHC staat momenteel op een gedeelde derde plaats van het klassement.

Krappe zege handbalsters

De handbalsters van BHC hebben afgelopen weekend ook de eerste zege geboekt. De Bussumse vrouwen wonnen met 5-7 van Legmeervogels. Een week geleden pakte de ploeg ook al een punt. Daardoor staat BHC nu op een gedeelde tweede plaats.

Zaalvoetballers verslagen

Geen hoogstaand voetbal, maar wel een spannend duel afgelopen weekend voor de zaalvoetballers van ZVV Jos Geerling. De Bussumse topklasser verloor wel, met 0-2 van het Almeerse Golden Stars. Op wat losse flodders na waren er voor rust geen hoogtepunten. Na rust brak de Almeerse tegenstander de ban en werd er wel gescoord. De Bussumers kregen nog goede kansen op tegentreffers, maar hadden geen geluk.