SDO nu al zeker van play-offs

BUSSUM - De voetballers van SDO denderen maar door. De Bussumse eersteklasser boekte afgelopen weekend de zesde achtereenvolgende zege door het doorgaans sterke De Kennemers met 4-1 aan de kant te zetten. Daarmee stelde SDO deelname aan de play-offs zeker en hebben de Bussumers komende voorjaar een kans om te promoveren naar de hoofdklasse.

Alles leek afgelopen weekend te kloppen voor de Bussumers. Met veel toeschouwers langs de kant en onder een warm najaarszonnetje speelde SDO sterk. Als de aanvallers scherper waren geweest had ze marge zelfs nog groter kunnen worden. Toch was het De Kennemers dat het sterkst begon. De medepromovendus maar ervaren eersteklasser kreeg al snel de eerste kans van het duel. Vooral de eerste fase van de eerste helft zette de ploeg veel druk op de Bussumse goal. Daarna kwam SDO beter onder de druk vandaan en werd de ploeg steeds beter. De Bussumers kregen als snel twee goede kansen door goede maneuvres van Maikel van Latum. De tweede keer dat de SDO-speler doorbrak, maakte de achterhoede van De Kennemers een fout en kreeg SDO een strafschop. De kans werd benut door Berry van 't Land. De Kennemers kwam na de benutte strafschop echter meteen weer terug tot 1-1 na een snelle aanval.

Na de tegenvaller rechtte SDO de rug en kwam het nog voor rust wederom op voorsprong. Na een goede aanval kon Maikel van Latum laag voorzetten op Veirano Slager. Laatstgenoemde kon de tweede goal voor SDO maken. Na de rust kreeg De Kennemers nog één goede kans op terug te komen, maar de bal belandde op de paal. Het bleek de laatste plaagstoot van De Kennemers. Na een uur voetballen kon SDO de zege zekerstellen. Na een verkeerde terugspeelbal stond Van Latum snel voor de goal van De Kennemers om de derde Bussumse goal te maken. De tegenstander was daarna aangeslagen en zag dat SDO meerdere goede kansen kreeg. De Kennemers kreeg nog een goal van SDO om de oren. Weer speelde Van Latum een hoofdrol. Deze keer gaf de SDO-aanvaller Djoey Dorrestein de kans om te scoren en dat lukte ook.

Na de zege was het een waar feest voor SDO. Dat de ploeg nu al de play-offs haalt mag bovenal heel erg knap genoemd worden.

Zure nederlaag voetbalsters
De voetbalsters van SDO hebben afgelopen weekend een zure nederlaag geleden. De topper tegen RKDEO werd op het allerlaatste moment met 1-0 verloren. SDO speelde een sterk duel en was gewaagd aan de koploper. Aan twee kanten werd er om elke meter gevochten. Grote kansen bleven voor rust achterwege. Na rust kreeg SDO wel een paar goede kansen op een voorsprong, maar het was RKDEO dat toe kon slaan.