Afbeelding

SDO na zege knap koploper

Sport

BUSSUM - De play-offs lonken voor SDO. Met weer een zege doet de Bussumse eersteklasser het goed. Afgelopen weekend won de ploeg van het sterke Stormvogels (1-3), waardoor SDO de eerste plaats pakte en komend weekend deelname aan de play-offs kan zeker stellen.

Aanvallend startte SDO goed. De Bussumers drongen Stormvogels al snel terug en kregen meteen goede kansen. Met knappe schoten zorgden onder meer Desley Groenewegen en Daan Stroomberg voor gevaar voor de goal van de tegenstander. Hoewel Stormvogels er nauwelijks iets tegenover kon zetten, bleven Bussumse doelpunten even achterwege. Na een half uur werd de score wel geopend toen Rick van der Velden de bal knap in de kruising schoot. 

Na de rust hervatte SDO wat slechter. De tegenstander kreeg kansen om wat terug te doen en deed dat ook. Met een snel genomen vrije trap kon Stormvogels-speler Geoffrey Verwey alleen voor het doel komen en een tegentreffer produceren. Stormvogels kreeg daarna nog een goede kans. Na de tegentreffer kreeg SDO een strafschop, waardoor de ploeg de voorsprong weer kon pakken. De penalty werd benut door Berry van 't Land. SDO zette daarna door. SDO kreeg vele kansen om de voorsprong te vergroten. Het duurde echter tot het laatste moment voordat SDO de derde treffer kon maken. De laatste treffer werd gemaakt door Veirano Slager. De flankaanvaller kon met een sleep de doelman van de tegenstander passeren en de zege zeker stellen.

Voetbalsters veel sterker
Een afgetekende zege afgelopen weekend voor de voetbalsters van SDO. De Bussumse vrouwen wonnen met 5-0 van rodelantaarndrager Fortuna Wormerveer.

SDO zette de tegenstander vanaf de aftrap onder druk en kreeg vele goede kansen. Na een half uur werd de score geopend. Daarna kon SDO zonder problemen weglopen.

Uit de krant