Afbeelding

Nog weinig steun voor Gooise Meren

Algemeen

NAARDEN/BUSSUM - Hoewel de naam Gooise Meren voorlopig op de eerste plek staat van de shortlist als nieuwe naam voor de fusiegemeente, kan deze nog niet op veel steun rekenen. Het college van B en W in Bussum heeft al gezegd dat ze meer voelen voor de naam Naarden-Bussum. Het college van Naarden zegt juist niets te voelen voor die naam.

Naarden laat weten: "De 'beoordelingscommissie naamgeving nieuwe gemeente' vindt Gooise Meren de meest geschikte naam", aldus een woordvoerder. "De Stuurgroep NMB onderschrijft de keuze van de beoordelingscommissie en stelt aan de Fusieraad en de gemeenteraden voor deze naam te kiezen. Het is nu aan de Fusieraad om dit voorstel te bespreken en de besluitvorming van de drie raden voor te bereiden." De gemeente Muiden was niet bereikbaar voor commentaar.

Gooise Meren ontstaat als Naarden, Muiden en Bussum per 1 januari 2016 met elkaar fuseren. De naam staat bovenaan in de lijst van drie namen die door een onafhankelijke commissie zijn geselecteerd. Op plaats twee staat de naam Naardingerland, gevolgd door Naarden-Bussum. De drie gemeenteraden gaan op basis van dit advies besluiten wat de naam van de nieuwe gemeente wordt.

Lees verder in het BussumsNieuws

Uit de krant