Bussumse sport van het weekend

Forse nederlaag voor BFC

Een forse klap afgelopen weekend voor de voetballers van BFC. De Bussumse derdeklasser was geen moment opgewassen tegen de sterke koploper SCH'44 en werd getrakteerd op een 2-8 nederlaag. BFC startte vol goede moed en leek ook goed te spelen. De koploper speelde met wat meer gemak, maar BFC voetbalde erg gedreven en leek daarmee kans te hebben. Toch kwam het eerste gevaar van SCH'44; de koploper kreeg meteen kansen. BFC speelde al snel met een ondertal na een rode kaart en kwam ook op achterstand. De Bussumers konden de achterstand voor rust heel even wegwerken, maar stonden na de eerste helft toch al 1-3 achter. Na de rust opende BFC de jacht op een tegentreffer, maar tevergeefs. SCH'44 sloeg een paar keer hard toe en kon BFC al snel aan de kant zetten.

Zege met zwart randje voor voetbalsters

Een zege, maar alles behalve een feestje voor de voetbalsters van BFC. De Bussumers wonnen met 6-0 knap van medekoploper Buitenboys, maar van vreugde was amper sprake. BFC stond na de eerste helft al op een 2-0 voorsprong. Na de eerste helft kregen de voetbalsters te horen dat de vader van de keepster was overleden; na de rust werd er met rouwbanden om gespeeld. Hoewel de gedachten ergens anders waren, werd er wel nog 4 keer gescoord.

Korfballers DOC net stapje sterker

Net een puntje meer heeft de korfballers van DOC afgelopen weekend een zege opgeleverd tegen Stormvogels. De Bussumse ploeg was met 14-15 net wat sterker. DOC kwam nog wel op achterstand, maar kon met verzorgd en goed spel al snel terugkomen. Het knappe afronden van meedere kansen zorgde er al snel voor dat de Bussumers op voorsprong kwamen. Stormvogels kwam voor rust echter nog terug tot 6-6. Na de rust startte DOC een stuk sterker dan daarvoor. Een echte voorsprong voor de Bussumers bleef echter achterwege. Steeds als DOC scoorde, kon Stormvogels ook een doelpunt maken. Vlak voor de slotfase leefde DOC nog even op en kon het team weglopen. Het gaatje was voldoende voor de zege.

Zaalvoetballers sterk

Een spannend duel en op de valreep een zege voor de voetballers van ZVV Jos Geerling. De Bussumse topklasser won van Scagha '66: 4-3. Het grootste gedeelte van het duel leek de tegenstander een stuk beter te voetballen. Waar de tegenstander met wat geluk op voorsprong kwam, zette de ploeg al snel meer druk. Het was dat de ploeg faalde met het afronden van kansen, anders had Scagha '66 al voor rust op een afgetekende voorsprong kunnen staan. Nu was het na de eerste helft slechts 1-1 en daarmee bleef de schade beperkt voor de Bussumers. Na de rust probeerde ZVV Jos Geerling meer druk te zetten, maar scoorde de tegenstander al snel twee keer. De Bussumse zaalvoetballers kwamen echter knap terug en maakten snel echter elkaar enkele goals, waardoor er alsnog gewonnen werd. Daarmee toonden de Bussumers karakter.