Geen problemen voor SDO

BUSSUM - Het loopt allemaal steeds beter voor de voetballers van SDO. De Bussumse eersteklasser pakt, na een stroeve start, steeds meer punten. Afgelopen weekend wonnen de Bussumers voor de derde achtereenvolgende keer: SJC werd met 0-4 aan de kant gezet.

SDO kende geen grote problemen met SJC. De tegenstander mocht veel opbouwen van SDO, maar kwam amper voor de goal van de Bussumse doelman Rolf Hazelaar. SDO had daarentegen wel de betere kansen. Vanaf de flanken zorgde SDO voor gevaar en dat leverde ook goede kansen op. Voor rust duurde het echter lang voordat SDO de kansen ook echt kon gaan benutten. Na was losse flodders kwam de ploeg vlak voor rust op voorsprong door een goal van Maikel van Latum na een goede pass van Djoey Dorrestein.

Meteen na de thee kon SDO doorzetten en bleven kansen komen. Van Latum kon al snel de tweede goal maken. Daarna zakte SDO, met de voorsprong op zak, wat terug. De Bussumers leken erop te vertrouwen dat de zege wel zeker was. Dat vertrouwen bleek ook wel terecht. SJC zorgde slechts mondjesmaat voor gevaar en kreeg slechts één echte kans. SDO zette daar vlak voor de slotfase nog eens twee doelpunten tegenover. Eerst mocht Rick van der Velden de 0-3 op het scorebord zette na een knappe bal van Dennis de Loos. Daarna maakte Djoey Dorrestein de laatste Bussumse goal.

Harde klap voetbalsters
Een forse nederlaag afgelopen weekend voor de voetbalsters van SDO. De Bussumers hadden het zwaar tegen Velsen en verloren met 7-2. SDO begon nog wel goed en kwam zelfs op voorsprong, maar zag daarna dat de tegenstander een paar maatjes te groot was. Voor de rust stond het al 3-1 voor de Velsenaren. Na rust bleef Velsen maar doorgaan en had SDO geen enkele kans.