Afbeelding

Hockeysters doen goede zaken

Sport

BUSSUM - Een stroeve start, maar wel een knappe afgetekende zege voor de Bussumse hockeysters van Gooische. De hockeysters versloegen afgelopen weekend van het stugge Alkmaar: 3-1.

De Bussumse dames hadden opstartproblemen en het duurde even voordat de ploeg echt kon gaan hockeyen. Voor rust waren er kansjes over en weer, maar bleven doelpunten achterwege. Dat kwam vooral door het gegeven dat zowel de Bussumers als de Alkmaarders met een lager tempo speelden en amper goed hockeyden. Toch bleken de Bussumers al snel wat beter dan de Alkmaarders. Na de rust kwam Alkmaar toch wat verrassend op voorsprong. De tegentreffer was voor de Bussumers het moment om de rug te rechten en beter te gaan hockeyen. Dat deed de ploeg met verve. Door een paar snelle goals namen de Bussumers het duel over en kwam er een afgetekende zege voor de ploeg.

Scherpte hockeyers ontbreekt
Het ontbreken van scherpte heeft de hockeyers van Gooische afgelopen weekend de kop gekost tegen het beter presterende Klein Zwitserland: 3-0. 

De Bussumers waren vooral voor rust onscherp tegen de sterke tegenstander. Na rust was het spel van de Bussumers een stuk beter, maar dat bleek te laat om het duel nog goed op te pakken. De tegenstander zonder al te veel problemen bouwen aan een zege voor de ploeg.

Uit de krant