Afbeelding

Bouwkoepel vraagt aandacht voor Bussumse spoorproblemen

Algemeen

BUSSUM - De problemen met het spoor dwars door Bussum mag een goed voorbeeld genoemd worden van een groot verkeersknelpunt. Dat stelt Bouwend Nederland. De bouwkoepel heeft deze week aandacht gevraagd voor het Bussumse probleem en sprak erover met Kamerleden. 

Bouwend Nederland sprak over de verkeersproblemen rond Naarden-Bussum en enkele andere Nederlandse verkeersknelpunten. Er werd aandacht gevraagd om deze punten nou eens te verbeteren. "We hebben voor het Bussumse spoor gekozen omdat je daar goed aan merkt welke verkeersproblemen er ontstaan. Op het spoor zelf gaat het vaak goed, maar autoverkeer staat vaak muurvast. Bussum probeert het probleem al jaren op te lossen", zegt een woordvoerder van Bouwend Nederland. 

Naarden en Bussum worden al jaren doorsneden door een druk spoortraject. Elke dag moeten de bewoners het spoor passeren, maar ze moeten vaak wachten omdat de spoorwegovergangen een groot deel van het uur gesloten zijn. Dat wordt de komende jaren alleen maar erger. Het probleem wordt erkend door Den Haag. Naarden en Bussum hebben al langer een plan om het spoor verlaagd aan te leggen en het probleem daarmee op te lossen. Dat plan moet nog verder van de grond komen. 

Uit de krant