Laren '99 zet BFC aan de kant

BUSSUM - Een slechte eerste fase van het duel heeft BFC afgelopen weekend de kop gekost tegen streekgenoot Laren '99. BFC kwam snel op achterstand en kon de schade niet meer repareren: 3-0.

Laren '99 zette al snel veel druk en BFC kwam er amper aan te pas. De tegenstander was veel feller en aan de kant van de Bussumers werden lang teveel fouten gemaakt. Het mocht dan ook geen wonder heten dat Laren '99 al halverwege de eerste helft op een 2-0 voorsprong stond. Tot twee keer toe maakte BFC een fout en kon Laren '99 scoren. Na de achterstand leek BFC wat op te fleuren, maar echte kansen bleven achterwege. Laren '99 zakte wat terug, maar er kwam geen gevaar van de kant van de Bussumers. Laren '99 probeerde met counters wel voor gevaar te zorgen, maar ook dat lukte amper.

Na de rust was het spelbeeld grotendeels hetzelfde, maar nu kon BFC wel voor gevaar zorgen. Al snel kwamen er enkele goede kansen voor de Bussumers, maar werd er te slecht afgerond om ook echt te kunnen scoren. Sterker nog: weer sloeg Laren '99 toe en wel met succes. Na een fout aan de kant van de Bussumers konden de Laarders de derde goal maken. BFC bleef proberen wat terug te doen. De Bussumers kregen enkele kansen, maar doelpunten bleven achterwege. Laren '99 was te sterk voor BFC.

Voetbalsters nog ongeslagen
Een knappe zege voor de voetbalsters van BFC afgelopen zondag. De Bussumers wonnen de graadmeter tegen Saestum met 2-0.

BFC kenden geen grote problemen met het sterke Saestum. De tegenstander zorgde voor rust wel voor veel gevaar, maar de achterhoede van BFC kon veel ballen wegwerken. BFC had meer geluk en kon voor rust op een voorsprong komen door een goal van Daisy Sorial. Na de rust bleef BFC goed doorzetten en werd er goed samengespeeld. De Bussumers konden de voorsprong verdubbelen door een goal van Isabeau Peters. Na de goal moest BFC alles op alles zetten om de voorsprong vast te houden.