Afbeelding

Gemeentenamen: de meest opvallende bedenksels

Algemeen

NAARDEN/BUSSUM - Als alles volgens plan verloopt staat er straks 'Gemeente Gooise Meren' onder de plaatsnamen Naarden en Bussum op alle plaatsnaamborden. Afgelopen week werd bekend dat deze naam de voorkeur heeft boven alle andere 388 aangeleverde namen. Alle namen werden bedacht door bewoners van de gemeenten en dat leverde vele opvallende bedenksels op. 

Naast de gekozen voorkeurnamen leverden de afgelopen maanden nog vele andere passende namen op. Zo werd de naam 'Gooylandt' vaak aangeleverd. Hetzelfde geldt voor de naam 'Naardermeer'. Tussen alle aangeleverde namen zaten ook bedenksels als 'Noord Goylandt', 'Forthoven' en 'Goedegooy'.

Andere bedenkers kwamen met wat humor met andere namen op de proppen. Zo werd onder meer de gemeentenaam 'Roodebroeck' genoemd. Dat slaat op de bekende 'rode kakbroeken'. Ook 'Voor-Pampusland' werd aangedragen, naar het bekende spreekwoord over het fortlandje. Ook 'Juinen' werd meerdere keren aangedragen. Deze 'gemeente' werd bedacht door Kees van Kooten en Wim de Bie. Bussum was voor een groot deel het decor van sketches over het plaatsje. 

Tussen alle namen zaten ook enkele protestnamen, zoals 'Nooitgedagt', 'Nooitgewenst' en 'Nooitgewild'. 

Meer namen lezen? Check alle bedachte namen voor onze gemeente.

Uit de krant