Afbeelding

Foutjes nekken hockeyers

Sport

BUSSUM - Enkele foutjes hebben de Bussumse hockeyers van Gooische afgelopen weekend de kop gekost tegen Delft. De kersverse overgangsklasser verloor met 3-5 van de meer ervaren tegenstander.

De hockeyers moesten de eerste fase van het duel vooral aftasten. De tegenstander had vooral de bal, maar de betere kansen waren al snel voor Gooische. Dat leverde ook een vroege voorsprong op voor de Bussumers. De schade werd door de tegenstander al snel gerepareerd. Na wat foutjes aan de kant van de Bussumers kon Delft terugkomen tot 1-1. Na de rust kon de tegenstander snel weglopen en werd er een afgetekende voorsprong op het scorebord gezet. De goals van de tegenstander kwamen door twee strafballen en een stafcorner, vooral door fouten van de Bussumers. Ondanks de tegenslagen konden de Bussumers toch nog terugkomen en twee doelpunten maken. Het bleek echter onvoldoende om alsnog punten te pakken. Delft bleek toch te sterk en maakte nog een extra treffer om de zege zeker te stellen.

Zege voor hockeysters
Na een tegenvallende start een week geleden hebben de hockeysters van Gooische afgelopen weekend de eerste zege van het hockeyjaar gepakt. De Bussumse dames waren met 2-0 te sterk voor Strawberries. Het spel van de Bussumers was een stuk beter dan een week geleden. Het was goed te merken dat de ploeg elke week een stapje weet te zetten. Gedurende het duel werd gewerkt aan de knappe 2-0 zege. Men was na afloop dan ook tevreden.

Uit de krant