Een fietsvrije Nassaulaan is nog een wens van de projectgroep. Foto: Jaap van Hassel
Een fietsvrije Nassaulaan is nog een wens van de projectgroep. Foto: Jaap van Hassel

Derde ster voor centrum Bussum

Bedrijven

BUSSUM – Het centrum van Bussum krijgt een derde ster in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Volgende week wordt de ster overhandigd aan de burgemeester.

Het KVO is een samenwerking tussen de gemeente Bussum, politie, brandweer en de leden van de Bussumse Ondernemers Vereniging. Al sinds 2009 zijn vertegenwoordigers bezig een Bussum te creëren dat heel, schoon en veilig is.

Volgens adviseur Maarten van Weel van het keurmerk bevestigt de derde ster dat er in Bussum goed wordt samengewerkt. Van Weel zegt dat er toch nog hard gewerkt moet worden om alles goed geregeld te krijgen. "Wij weten dat veel mensen zich ergeren aan de hoeveelheid fietsen in de winkelstraten. Daarom pleiten wij voor een fietsvrije Nassaustraat en Nassaulaan. Ook vinden we dat het niveau van het onderhoud van de openbare ruimte omhoog moet. Momenteel loopt er een proef waardoor de prullenbakken later worden geleegd en er minder wordt geveegd. Dat is ons een doorn in het oog. Onze redenering is dat een vies centrum criminaliteit aantrekt en dat een schoon centrum prettiger winkelt en dat ondernemers zich er eerder willen vestigen."

Uit de krant