Michelle Weerden aan de bal. Foto: Paul Fafieanie

Winst voor SDO vrouwen

BUSSUM - De SDO vrouwen hebben in de eerste thuiswedstrijd overtuigend van Westlandia gewonnen. Het werd 5-1 tegen de ploeg uit Naaldwijk.

SDO kwam al snel op voorsprong door een goal van Deborah van Boxtel. Binnen twintig minuten werd het 2-0 na goed doorzetten van Demi Hemalaar. Marceline Veen heerste op het middenveld en vond elke keer weer gaatjes in de Naaldwijkse defensie. Kansen waren er daardoor voldoende voor de Bussumers, maar werden helaas gemist. De afstraffing door Westlandia kwam 10 minuten voor de rust: 2-1.
Vlak na de rust viel al snel de definitieve beslissing nadat Eva Troostheide een vrije trap vanaf de rand strafschopgebied direct binnen schoot. 3-1 Daarna was het een makkelijke wedstrijd voor SDO.

Spelend van achteruit ging de bal prima rond en, met uitzondering van enkele keren zeer slordig balverlies, werd de wedstrijd solide uitgespeeld. Mooie aanvallen volgden waaruit Franca Hendriks vanuit de spitspostitie twee maal sterk scoorde. De uiteindelijke 5-1 was een goede opsteker aan het begin van het seizoen.