SDO onderuit tegen Alphen

BUSSUM - De mannen van SDO hebben dit weekend met dikke cijfers verloren van Alphense Boys. De Bussumers gingen met een verlies van 2-7 van het veld.

Alphense Boys was vooraf blij met het kort gemaaide grasveld. Toen voor de wedstrijd ook de sproeiers aangingen, maakte de tegenstander bijna een vreugdedansje. En waarom ze er blij mee waren werd al snel duidelijk. SDO werd al heel snel met de neus op de feiten gedrukt. Al na drie minuten werd een aanval over links teruggelegd, waardoor Yousef Sarica de 0-1 kon maken.

Beste man van het veld Bilal el Yacoubi bereidde de 0-2 voor, waardoor Sarica zijn tweede goal mocht maken. Daarna kreeg SDO nog een grote kans, maar Maikel van Latum miste van dichtbij. De verdediging van de Bussummers was niet in goeden doen. Alphense Boys kon zomaar door het centrum van de verdediging de 0-3 inschieten. Het was Sarica die zijn derde doelpunt scoorde.

Coach Ronald Heerschop van SDO greep hierop in. Hij stuurde Berry van 't Land binnen de lijnen. Het was ook nu weer Maikel van Latum die een goede kans kreeg, maar zijn schot ging over. Vlak voor de rust schoof Rick van der Velden de 1-3 binnen. In het rustsignaal had Daan Stroomberg nog een kans op de 2-3, maar hij miste.

Ook na de thee kon SDO niet goed overweg met de lange ballen van Alphense Boys. Het werd al snel na de rust 1-4 voor de Alphenaren. Remy Constancia schoot over de uitkomende Rolf Hazelaar. SDO probeerde aanvallender te gaan spelen, maar daardoor kwam er erg veel ruimte achter de verdediging waar Alphense Boys met lange trappen wel raad mee wist. De bezoekers liepen al snel uit naar 1-7. SDO kreeg in de slotfase nog wel wat kansen. Dat resulteerde in de 92e minuut in de 2-7. Dennis de Loos scoorde voor Bussum vanaf 16 meter.