BFC verlaat beker met zege

BUSSUM - Voor de volgende ronde was de ploeg al kansloos, maar toch heeft BFC afgelopen weekend een knappe zege geboekt op Batavia '90. De Bussumers versloegen de Lelystadse tegenstander met 4-3.

BFC kwam vroeg op een 0-2 achterstand, maar kon nog voor rust herstellen door een benutte strafschop van aanvoerder Dico Knevel en een doelpunt van Bas 't Hart. Na de rust kon BFC goed doorzetten. Door goals van Ahmed Alkhanim en Olivier Blaauw werd het duel gewonnen.

Vrouwen starten met zege
De vrouwen van BFC hebben zondag hun eerste bekerduel gewonnen. Het kersverse Bussumse vrouwenteam was met 3-0 te sterk voor het Almeerse Waterwijk.

BFC kwam na een paar goede aanvallen al voor rust op voorsprong door een doelpunt van Daisy Sorial. Snel daarna volgde meteen een tweede goal van Sjoera Simoons, waardoor de ruststand op 2-0 stond. Na rust bleef BFC aanvallen en was de ploeg wederom veel te sterk voor de Almeerders.