Afbeelding

Markante clubmensen SDO en BFC overleden

Algemeen

BUSSUM - Voetbalclubs SDO en BFC hebben deze maand trouwe clubmensen verloren. Deze week overleed ras-SDO'er Jan van Rosmalen (76). BFC meldt het wegvallen van trouwe clubman Jan de Ruiter (85), eerder deze maand. De twee Bussumers betekenden veel voor de clubs. 

Jan van Rosmalen deed vele jaren heel veel voor SDO: van het coachen van voetballers tot het fluiten van voetbalduels. De laatste jaren zorgde Van Rosmalen ervoor dat het sportpark netjes en schoon gehouden werd en dat op zaterdag de doelen van de jeugd klaar stonden op het voetbalveld. Daarnaast stond Van Rosmalen trouw langs de kant als het eerste elftal speelde. Voor al het werk voor SDO werd Van Rosmalen enkele jaren geleden 'Lid van Verdienste'. Het eerste elftal speelde afgelopen week met rouwbanden om om Van Rosmalen te herdenken. 

Waar Van Rosmalen veel deed voor SDO, deed Jan de Ruiter jarenlang veel voor BFC. De Bussumer was jarenlang bestuurder van de club. Van '69 tot '82 was De Ruiter een van de bestuursleden van BFC. Zo stond de Bussumer onder andere enkele jaren aan het hoofd van de club. "Jan heeft een grote stempel gedrukt op BFC. Jan stond bekend als een 'heer' en werd geroemd", laat BFC weten. Voor het werk voor de club werd De Ruiter benoemd tot erelid en zelfs twee maal tot 'Lid van Verdienste'. 

Uit de krant