Archieffoto: Alfred Cop Fotografie.
Archieffoto: Alfred Cop Fotografie.

Klassebehoud lonkt voor HCAW na blunder Mampaey The Hawks

Algemeen

BUSSUM - Een vreemde apotheose van een spannend honkbaljaar. Waar het voor de honkballers van HCAW tot deze week nog alle kanten op kon gaan, kan de Bussumse hoofdklasser nu al klassebehoud zeker stellen. De reden: een enorme blunder van Mampaey The Hawks.

Mampaey The Hawks wordt bestraft omdat één van de net aangestelde coaches van de hoofdmacht geen lid was van de club. Honkbalbond KNBSB heeft daarom de zege van Mampaey The Hawks op UVV afgelopen weekend afgepakt en ook nog eens een puntenstraf van twee punten gegeven. Daarmee werd de voorsprong van HCAW op de Dordtenaren van 6 punten plots 4 punten meer. HCAW deed er donderdag nog een schepje bovenop door Mampaey The Hawks ook nog eens te verslaan: de Bussumers versloegen de ploeg met 4-2. Daardoor heeft HCAW nu een forse voorsprong op The Hawks. Komend weekend kan HCAW met zeges de voorsprong onoverbrugbaar maken.

Tweede keer
Opvallend genoeg gebeurde HCAW een jaar geleden exact hetzelfde. Toen werd ADO Lakers bestraft voor het laten meespelen van een verkeerde speler. Toen werd, net voor de spannende reeks van HCAW tegen ADO Lakers, bekend dat HCAW zeker was van klassebehoud. 

Uit de krant