Afbeelding

Eerste paal spoorschermen geslagen

Algemeen

BUSSUM - Het gaat nu echt van start: het werk aan de schermen langs het spoor van Bussum. Vanmorgen werd de eerste paal geslagen.

Namens de gemeente keek wethouder Nen van Ramshorst toe hoe de paal werd geslagen. De wethouder heeft de afgelopen jaren veel gewerkt om het spoor van Bussum te verbeteren. De aanleg van de schermen was een wens van buurtbewoners. Het kabaal van het spoor dwars door Bussum zorgt al jaren voor overlast.

Langs het spoor tussen Naarden-Bussum en Bussum-Zuid komen kokosschemen. Deze schermen moeten ervoor zorgen dat het kabaal van het spoorverkeer voor omwonenden afneemt. Er wordt voor een totale lengte van 2.600 meter aan schermen geplaatst, op bepaalde plekken hoger dan andere. De eerste schermen worden volgende maand geplaatst. Buurtbewoners worden door de aannemer op de hoogte gehouden van de werkzaamheden. 

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
D66 Gooise Meren is laaiend enthousiast over het plan Jongeren willen graag hangplek op skateveldje naast sportvelden Algemeen 1 jul, 09:00
Afbeelding
Lees gratis BussumsNieuws Extra ter ere van de Dag van de Huis-aan-huiskrant Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Belevenissendag voor scholieren Vitusmavo foto’s 30 jun, 16:19
Afbeelding
336 scholieren op eerste school hockeytoernooi ‘Hockey voor India’ Sport 30 jun, 15:41
Logo
Afbeelding
Drie minderjarige verdachten zitten vast voor verder onderzoek Nettorama na overval gewoon open; ‘geschrokken, maar geen gewonden’ Politie 30 jun, 12:00
Afbeelding
Fotowedstrijd ‘Zomergevoel in Gooise Meren’ Algemeen 30 jun, 10:35
Afbeelding
De wolf op bezoek Column GNR 30 jun, 09:08
Afbeelding
Open dag Vogelhospitaal Naarden Natuur en Milieu 30 jun, 08:02
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief