Afbeelding

Bussumers zoeken met man en macht orgaandonor

Algemeen

BUSSUM - De bekende Bussumse schoenmaker Ronald de Weert (52) zoekt een orgaandonor. Met een oproep wordt volop aandacht gevraagd voor de zoektocht. 

Het leven van de schoenmaker staat al een paar dagen op z'n kop. Waar de Bussumer enkele jaren geleden nog een druk baasje was en van alles deed, van hard werken tot lekker bewegen, heeft De Weert nu na een paar traptreden al het gevoel een marathon te hebben gelopen. De reden: zijn nier werkt nog maar voor een kwart. Een donororgaan zou de Bussumer kunnen helpen, maar dé donor moet nog opstaan.

Moeder Linda, zoon Dexter en dochter Ginger doen er alles aan om hun man en vader te kunnen helpen. Ginger (23) plaatste afgelopen week een oproep op Facebook om donoren op te roepen haar vader te helpen. "Deze oproep voelde als dé kans om papa te kunnen helpen. Als het had gekund had papa een van mijn nieren mogen hebben, maar helaas. Te jong, zeggen ze. Datzelfde geldt voor mijn broertje. Helaas. Maar we gaan er alles aan doen om een goede donor te vinden. We zullen er alles aan doen om papa een langer leven te geven."

Contact opnemen met de Bussumer kan op gingerdeweert@yahoo.nl.

Lees verder in het BussumsNieuws.

Uit de krant