Ingrid Meijer en haar drie dochters kwamen om bij de vliegtuigramp.
Ingrid Meijer en haar drie dochters kwamen om bij de vliegtuigramp.

In rouw om verlies Ingrid, Sophie, Fleur en Bente

Algemeen

NAARDEN / BUSSUM - Naarden rouwt om het verlies van moeder Ingrid Meijer (43) en haar dochters Sophie van der Meer (12), Fleur van der Meer (10) en Bente van der Meer (7) die om het leven kwamen toen hun vliegtuig boven de Oekraïne neergeschoten werd. Ze waren op weg naar Bali. In zowel het gemeentehuis van Naarden als van Bussum, waar vader Peter van der Meer woont, kan iedereen een boodschap achterlaten in het condoleanceregister.

'Geschokt, verslagen, sprakeloos, verbijsterd, boos en intens verdrietig.' 'Tragisch, woorden schieten tekort.' 'Op het waarom zullen we helaas nooit een antwoord krijgen.' 'Dit had nooit mogen gebeuren.' De teksten in de condoleanceregisters zijn duidelijk: het gezin wordt gemist.

Hele schoolklassen komen naar het stadhuis in Naarden om een bericht achter te laten. Maar ook buurtgenoten, vriendinnetjes, de predikant en leerkrachten schrijven hun gedachten over de vier gezinsleden op papier. Afgelopen weekend was het stadhuis in Naarden speciaal voor deze gelegenheid geopend en daar kwamen veel mensen op af, laat de heer De Jong, bode op het stadhuis, weten. Af en toe een glas water of een zakdoek: het verdriet is groot. Het register ligt momenteel in het stadskantoor in Naarden en in Bussum op het gemeentehuis nabij de balie.

Lees het hele verhaal in BussumsNieuws

Uit de krant