Afbeelding

Naarders aan boord ramptoestel, voor zover bekend geen Bussumers

Algemeen

NAARDEN/BUSSUM - Aan boord van het ramptoestel van Malaysia Airlines dat donderdagavond neerstortte waren zo goed als zeker ook Naarders. De gemeente doet er alles aan om meer te weten te komen. 

Donderdagavond kwamen al snel beelden openbaar van de rampplek waarop paspoorten afgegeven door te gemeente Naarden gevonden waren. Volgens burgemeester Joyce Sylvester staat het vast dat er een Naarder gezin aan boord was. "We houden contact met Den Haag om meer te weten te komen over de slachtoffers", voegt loco-burgemeester Marcel Adriani daar aan toe. De loco-burgemeester spreekt verder van een groot drama. "Er gaat een schok door Naarden. We leven heel erg mee. Veel Naarders zullen banden hebben met de slachtoffers. We wensen hen heel veel sterkte."

De gemeente Naarden opent later vandaag een condoleanceregister voor de slachtoffers. 

Geen Bussumse slachtoffers
Voor zover de gemeente Bussum weet vallen er geen Bussumse slachtoffers te betreuren. Wel laat Bussum weten dat de vader van de omgekomen Naarders wel een Bussumer is. De burgemeester laat weten erg mee te leven met de vader en andere nabestaanden van de slachtoffers. Burgemeester Heijman laat weten: "Dit is afschuwelijk en betekent een ondraaglijk verlies en een immens verdriet voor de vader. Mijn gedachten zijn bij hem en zijn naasten. Wij leven als gemeente Bussum mee met alle andere nabestaanden in de ons omringende gemeenten en in heel Nederland.

Ook de gemeente Bussum heeft een condoleanceregister geopend voor de slachtoffers. 

Vlag halfstok
Door heel Naarden en Bussum hangen vlaggen halfstok voor de slachtoffers.

Uit de krant